3 Листопада 2017
Новини

Голлівуд знав про теракти і пророкує США громадянську війну

Голлівуд знав про теракти і пророкує США громадянську війну

Поки в світі обговорюють закриття популярного серіалу «Картковий будиночок» про вигаданого президента США, в Голлівуді продовжують випускати політичне «мило».

Зараз йдуть зйомки сьомого сезону Homeland («Батьківщина»), показ якого запланований на початок наступного року. У минулому сезоні багато глядачів відзначили разючу схожість сюжету з реальними подіями в США після перемоги Трампа на виборах, повідомляють vesti-ukr.

У заключних серіях шостого сезону, в яких президентом Америки обрали жінку Елізабет Кін, яка багато в чому нагадує якраз не Клінтон, суперницю Трампа, а самого його, країні пророкували революцію, терор і громадянську війну. Так, на думку творців серіалу, може закінчитися конфлікт президента зі спецслужбами.

За сценарієм, силові структури плетуть змову проти глави держави і навіть готують на неї замах, але люди президента розкривають зловісний задум і рятують майбутню господиню Білого дому. Кін жорстко розправляється зі змовниками. Починаються полювання на відьом, справжні «сталінські чистки» і «великий терор». Пачками заарештовують і саджають у в'язницю держслужбовців, співробітників спецслужб. У серіалі показана роль фейкових новин, ультраправих медіа і соцмереж для політичних маніпуляцій.

«Америка дійсно розділена, фігура президента вельми суперечлива. Все це є в «Батьківщині». Якщо раніше були популярні серіали про любовні стосунки, сімейні драми, то тепер всіх турбує політика. В часи соцмереж і напруження політичних пристрастей це природно», – коментує  журналіст Чарльз Фраго.

Творці «Батьківщини», яких консультують співробітники американських спецслужб і уряду, не раз правильно передбачали події. Наприклад, теракти в Парижі і підписання ядерної угоди з Іраном, хоча серіал знімався за кілька місяців до того, як це сталося в реальності.

Україна – «жебрак»

Тим часом все частіше в зарубіжному кіно порушується українська тема. Лейтмотивом відразу двох популярних американських серіалів з мільйонними рейтингами, які знімає телекомпанія CBS, став українсько-російський конфлікт. Причому українці показані в досить непривабливому світлі, що відразу породило розмови про те, що за допомогою кіно Америка нібито готує ґрунт для зняття санкцій проти Росії.

У політичній драмі «Мадам держсекретар» український президент зі смішним прізвищем Михайло Бозек (ім'ям і зовнішністю нагадує деяким не Порошенко, а Саакашвілі) намагається налаштувати США проти Росії. Цікава сцена прийому українського президента в офісі держсекретаря США в одному з попередніх епізодів. Коли помічник повідомляє держсекретареві, що в кабінеті її чекає президент України, вона роздратовано питає: «Що? Закінчив випрошувати зброю в Пентагоні і немає більше планів на обід?». Під час зустрічі Бозек безуспішно благає прийняти Україну в НАТО.

Українці фігурують і в американському детективному серіалі «Елементарно» – про сучасного Шерлока Холмса (Ватсона, до речі, грає жінка – колишня пасія Кличка-молодшого, одна з «Ангелів Чарлі» Люсі Лью). Цей серіал теж зараз йде по ТБ. За сценарієм, колишні українські військові Василь Мельник та Орест Міщенко, за якими «тягнеться кривавий слід по всій Східній Європі», вбивають в Нью-Йорку російського переговірника по світу на Донбасі. За однією з версій детективів, кілерів міг найняти український уряд, якому нібито вигідна війна через те, що на ній можна нажитися. «Війна змусила Україну знову звернутися за зовнішньою допомогою, їх ця допомога влаштовує. Їм необхідно підтримувати імідж жертв російської агресії», – резюмують в серіалі американці.

Експерти по-різному оцінюють, що знімають за океаном про Україну. «Це і є картина сприйняття американським співтовариством нашого конфлікту», – вважає заввідділом досліджень інформаційного суспільства Національного інституту стратегічних досліджень Дмитро Дубов.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему