3 Листопада 2017
Новини

На Землю з космосу рухається вкрай небезпечна «Чорна діра»

На Землю з космосу рухається вкрай небезпечна «Чорна діра»

Як вважають дослідники, в районі планети Нептун утворилася «Чорна діра», яка несе серйозну небезпеку для Землі.

Експерти дійшли такого висновку, вивчивши частину аномалій в Сонячній системі. На їхню думку, цей космічний об'єкт радіусом в десять кілометрів  може знищити Землю і навіть стати причиною загибелі всієї Сонячної системи, якщо траєкторія «Чорної діри» буде спрямована всередину неї.

До цього часу йшлося лише про гігантські Чорні дірки, які, як правило, розташовуються в центрі галактик і утворюються при колапсі світил. Якщо на шляху нашої планети трапиться гігантський монстр, їй, звичайно, не вижити – зжере. Хоча ймовірність подібної зустрічі вкрай мала – на межі теоретичної. Виявляється, куди більше шансів зіткнутися з «меншим братом» гіганта.

Останнім часом з'явилися гіпотези, які розширили «діряве сімейство». Мовляв, відразу після Великого вибуху – майже 14 мільярдів років тому, – нарівні з колосальними виникли і мікроскопічні чорні діри – такі собі дірочки за діаметром за атом. Проте речовина такої крихітки настільки щільна, що вона, на думку вчених, може важити, як астероїд з поперечником в кілька сотень метрів – мільярди тонн.

Астрофізики припускають: «дірочки-важковаговики» цілком можуть врізатися в Землю, підлітаючи зі швидкістю 200 – 400 кілометрів на секунду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему