3 Листопада 2017
Новини

Віскі 1878 роки ціною в 10 тисяч $ за порцію виявилося підробленим

Віскі 1878 роки ціною в 10 тисяч $ за порцію виявилося підробленим

Вироблений нібито в 1878 році шотландський віскі, який продавали в одному з швейцарських барів за ціною в 10 тисяч доларів за порцію, виявився підробленим. Фахівці встановили, що напій виготовили не раніше 1970 року.

У серпні 2017 року один з відвідувачів бару Devil's Place Whisky Bar, розташованого в готелі "Вальдхаус" в місті Сент-Моріц, зацікавився запропонованими закладом рідкісними і вінтажними сортами віскі Macallans.

У винну карту бару були внесені 47 видів цього віскі, вартістю від 7 до 10 тисяч доларів за порцію. Ця колекція навіть потрапила в Книгу рекордів Гіннесса, пише Local.

Клієнт, який виявився підприємцем з Китаю, вибрав для дегустації віскі, який, згідно з етикеткою, був проведений в 1878 році. Його ціна становила 10 тисяч доларів за порцію в 0,02 літра.

Після того, як про це замовлення стало відомо, фахівці з віскі з Шотландії, які регулярно займаються оцінками цього виду алкоголю для аукціонів, зголосилися підтвердити автентичність напою. Радіовуглецевий аналіз показав, що етикетка є підробленою. Насправді віскі був виготовлений приблизно в 1970-1972 роках.

Після цього власник готелю Сандро Бернаскони особисто вилетів до Китаю, щоб вибачитися перед клієнтом і повернути йому заплачену за фальшивий віскі суму. За словами Бернасконі, йому було важливо продемонструвати, що швейцарці чесні люди і не займаються свідомим шахрайством.

Клієнт не став ображатися на заклад. Він прийняв компенсацію, заодно пообідавши з швейцарським гостем і обговоривши з ним різні види віскі.

Бернасконі розповів, що пляшка була придбана його батьком 25 років тому, і за весь час ніхто жодного разу не засумнівався в її автентичності.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали