3 Листопада 2017
Новини

Петиція за імпічмент Трампа уже набрала мільйон підписів

Петиція за імпічмент Трампа уже набрала мільйон підписів

Петиція за імпічмент президента США Дональда Трампа, розміщена на сайті американського мільярдера Тома Стаєра, набрала понад мільйон підписів протягом 10 днів. Про це повідомляє  lenta.ru з посиланням на The Hill.

Конституція США передбачає можливість імпічменту президента. Для цього потрібно зібрати більшість голосів у палаті представників, після чого необхідно заручитися голосами двох третин членів сенату.

Нагадаємо, мільярдер, прихильник Демократичної партії почав кампанію проти Трампа 20 жовтня. Він опублікував на своєму YouTube-каналі відеозвернення, в якому звинуватив Трампа в порушенні ряду законів і агресивної зовнішньої політики.

Також Стаєр написав листи губернаторам і мерам американських міст із закликом виступити за імпічмент президента. Трамп 27 жовтня у своєму Twitter прокоментував задуми Стаєра, назвавши його «божевільним і абсолютно ненормальним».

Том Стаєр – мільярдер, засновник інвестиційної компанії Farallon Capital. Його статки оцінюються в 1,61 мільярда доларів. Стаєр є переконаним прихильником Демократичної партії і кілька разів жертвував їм гроші на виборчі кампанії. Також він спонсорує проекти, пов'язані із захистом навколишнього середовища.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему