2 Листопада 2017
Новини

У Німеччині «застрягли» 30 тисяч біженців

У Німеччині «застрягли» 30 тисяч біженців

Черговий скандал, пов'язаний із депортацією мігрантів стався в Німеччині, пише ukrinform.ua з посиланням на таблоїд Bild.

«Новий неймовірний скандал у владі: вона не знає, де «застрягли» 30 тисяч шукачів притулку, яким було відмовлено. Частково вони, ймовірно, поїхали з Німеччини або просто пішли у підпілля», – пише видання.

Відповідальні відомства не мають інформації щодо того, де перебувають тисячі осіб, які мали б покинути межі країни. Це фактично визнав і представник Міністерства внутрішніх справ, зауваживши, що дані просто могли досі ще не потрапити до центрального реєстру іноземців.

Водночас на початку тижня МВС у відповідь на запит фракції лівих у Бундестагу видало дані про те, що з Німеччини добровільно від'їжджають люди, які не мають шансів отримати в цій країні офіційний статус.

За перші 9 місяців цього року країну добровільно залишили 25 тисяч осіб, які отримали за це гроші від держави, і ще 10 тисяч тих, хто не зажадав матеріальної допомоги. Такі відомості зібрані на підставі кількості так званих довідок про перетин кордону, які мають здати під час виїзду з країни ті, чиї прохання про надання притулку було відхилено, і ті, хто хоче добровільно залишити країну.

Від початку року і до кінця вересня прикордонна влада видала 34 440 таких довідок. Депортовано за цей період було 18 тис. осіб, з них 5 тис. – до інших країн ЄС.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему