2 Листопада 2017
Новини

Знайшли жінку, старшу за 117-річну українку

Знайшли жінку, старшу за 117-річну українку

Фотіма Мірзокулова, яка народилася в 1893 році, готується відсвяткувати 125-річний ювілей.

У Таджикистані живе жінка, яка старша за 117-річну українку, котра претендує на звання найстарішого жителя планети. Фотіма Мірзокулова застала три століття і пожила в трьох державах: Бухарському еміраті, СРСР і суверенному Таджикистані. Зараз жінці 124 роки. Найстаршій її дочці 86 років, наймолодшому синові – 58 років. Останню дитину Фотіма народила в 66 років. У жінки, яка народилася в 1893 році, 80 онуків, стільки ж правнуків і ще півсотні праправнуків.

– Зараз мені вже нічого особливого не хочеться. Все те, про що мріяла, у мене є. Слава Богу, все у нас добре. Тепер хочу тільки одного – померти легко, коли настане мій час, – каже жінка.

Її батьки були селянами. Перший раз жінка вийшла заміж в 20 років, в 1941 році її чоловік зник на фронті. Другий раз Фотіма вийшла заміж в 58 років і народила від чоловіка, який був старший за неї на 14 років, п’ять дітей. Він помер тридцять років тому.

За словами онука Фотіми Мірзокулової, його бабуся до останніх років займалася домашнім господарством і працювала в саду, пізніше за всіх лягала і раніше від всіх вставала.

– Напевно, її довголіття також пов’язане з нашою незвичайною гірською природою і чистою джерельною водою, яка тече прямо через наш двір, – припустив він.

Одна з дочок додала, що її мати їла тільки домашні продукти і рідко пила хімічні лікувальні препарати, завжди була спокійною і ніколи не сварилася.

За матеріалами видання «КП ЮА»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему