Сьогодні, 17:35
Новини

Мертвий лев на звалищі: що сказали у Рівненському зоопарку

Мертвий лев на звалищі: що сказали у Рівненському зоопарку

У Рівненському зоопарку відреагували на інформацію про те, що на переробному заводі у Костополі знайшли тіло мертвої левиці.

Там заявили, що віддали мертву тварину на утилізацію. Про це йдеться у заяві Рівненського зоопарку.

Там розповіли, що левицю Діну передали з Каунаського зоологічного парку ще у 2009 році, коли вона вже була дорослою. Тварина померла у свої 20 років через зміни в організмі, до яких призвело фізіологічне старіння.

У зоопарку кажуть, що за останні пів року вона стала менш активною, поступово втрачала апетит, а працівники звіринця намагалися за допомогою ліків підтримати її стан. Там також стверджують, що через гормональний збій в організмі у тварини виросла грива, що притаманно лише для самців.

Там також розповіли, що після смерті тварин увесь біологічний матеріал відправляють на спеціальні переробні заводи для подальшої утилізації — кремації. Рівненський звіринець у цьому питанні співпрацює з Костопільською філією держпідприємства «Укрветсанзавод», тож згідно з процедурою 24 жовтня тіло тварини доставили на утилізацію. Там також наголошують — на це є усі відповідні документи.

«Нам дуже прикро та боляче, що з трагічної для нас ситуації, пов’язаної із втратою одного з наших улюблених мешканців, зробили непотрібну сенсацію і так у непростий для всіх час. Працівники зоопарку з любов’ю дбають про своїх підопічних, і втрата будь-кого з них є великою трагедією для нас», — заявили у звіринці.

Нагадаємо, 27 жовтня у мережі поширили фото мертвого лева, якого, як стверджували, знайшли на звалищі заводу на Рівненщині.

Правоохоронці виявили фото мертвого лева під час моніторингу соцмереж. За їхніми даними, це сталося на території Костопільського заводу з утилізації відходів. Попередні висновки поліції свідчать, що тварина померла внаслідок онкологічного захворювання.

Відомості про подію зареєстрували та розпочали перевірку. Зараз поліція перевіряє документи, опитує персонал заводу та зоопарку, щоб встановити обставини події.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рівне, тварини, зоопарк
В тему