25 Жовтня 2024
Новини

лукашенко натякнув на війну з росією за спробу приєднання білорусі

лукашенко натякнув на війну з росією за спробу приєднання білорусі

Самопроголошений президент білорусі висловився щодо ідеї приєднати країну до росії.

На його думку, це призвело б до війни та позбавлення його влади. Про це лукашенко сказав в інтерв’ю російському пропагандистському виданню «Известия».

За його словами, у білорусі з росією «спільна вітчизна: від Бреста до Владивостока», але «так склалося, не з нашої вини», що існує дві держави.

Це, каже білоруський очільник, «непохитний закон нашого часу». Водночас він переконаний, що можливість вступу білорусі в склад росії призвела б до знищення його країни. Крім того, «будь-який рух будь-якого політика в цьому напрямку», мовляв, призведе до того, що його «знесе» білоруський народ.

«Ви менші, ми більші […] Ми вам будемо допомагати й далі вступайте до складу росії. Так питання ставити не можна. Це неможливо і нездійсненно. Боюся навіть сказати, що це війна. […] У нас ніколи так питання не стояло», — сказав лукашенко, хоч додав, що в росії «декому у високих колах» «кортить» порушувати таку ідею.

Він також вважає, що в білорусі й росії достатньо фахівців, щоб, маючи дві суверенні держави, створити Союзну державу: «Ми можемо вибудувати такі відносини, які будуть тіснішими і міцнішими, ніж в унітарній державі. І ніхто ні на кого ображатися не буде. Нам це треба».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, війна з Росією, олександр лукашенко
В тему