Сьогодні, 10:56
Новини

Київські лікарні отримали генератори від шведських благодійників

Київські лікарні отримали генератори від шведських благодійників

Шведські благодійники за сприяння Православної церкви України передали трьом лікарням Києва потужні генератори.

Долучилися до цього 2 фонди - Power up Ukraine та Шведський центр допомоги. Останні співпрацювали з Україною ще і до повномасштабної війни, - йдеться у сюжеті «Факти ICTV. Новини».

І з лютого 2022 року передали 120 вантажівок з гуманітарною допомогою. Окрім лікарень, новий генератор цього разу отримав і Михайлівський золотоверхий монастир.

Настоятель православної церкви України митрополит Епіфаній наголосив - цю співпрацю будуть продовжувати та масштабувати.

«Ми будемо й далі розбудовувати ці стосунки й залучати благодійників з-за кордону для того, щоб вони забезпечували, найперше, військових, мирних мешканців, ну і, звичайно, такі духовні структури як монастирі, які слугують духовною підтримкою у цей складний час», - сказав митрополит Епіфаній.

Як зазначив представник благодійного фонду «Power up Ukraine» Леонард Якобсон, передали три генератори, які придбали для медичних закладів Києва. Це два нові генератори по 180 кВт та один вживаний, але в гарному стані на 500 кВт.

Генаратори відразу відвезуть до трьох медичних закладів Києва. Один із них - 8-ма клінічна лікарня.

Представники медзакладу подякували благодійникам за таку вкрай важливу підтримку, особливо напередодні перших заморозків. Адже отримана техніка забезпечить безперебійну подачу тепла до лікарні навіть в умовах блекауту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: благодійність, війна з Росією, лікарня, Відео T1.ua
В тему