Сьогодні, 10:21
Новини

Завдяки ротаціям ситуація на фронті покращується - Подоляк

Завдяки ротаціям ситуація на фронті покращується - Подоляк

В Україні ситуація нібито покращується, адже вдалося провести «певні ротації» військ на фронті та підготувати резерви.

Про це у коментарі Wall Street Journal розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Утім, за його словами, без додаткової підтримки війна може затягнутися на роки та завершитися «розмиванням глобального становища західних країн».

А підштовхування до переговорів із росією підбадьорює російського лідера володимира путіна до боротьби за повний контроль над Україною, вважає радник голови ОП.

Він також описав деталі плану перемоги, який Україна презентує союзникам. До нього входить надання більшої кількості ракет великої дальності, зокрема ATACMS і Storm Shadow, якими можна буде бити по цілях углиб рф. Подоляк вважає, що це може збільшити внутрішній тиск на путіна, а також послабити російські передові сили.

WSJ також покликається на інших українських чиновників та військових аналітиків, які відзначають, що «росії теж важко», адже, попри великі зусилля, та, мовляв, не досягла істотного прориву.

До слова, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський казав, що, попри складну ситуацію на всій лінії фронту, вдалося запустити процес ротацій та заміни частин і підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання на передньому краї.

За його словами, це дасть змогу стабілізувати ситуацію і позитивно вплине на морально-психологічний стан українських оборонців.

Ще пізніше Генеральний штаб ЗСУ переглянув чисельність підрозділів, які не беруть участі в бойових діях. Деяких військовослужбовців з цих частин відправили на фронт. Завдяки цьому, зокрема, знайшли можливості для почергового відправлення бригад на відпочинок.

Утім, командувач Об’єднаних сил ЗСУ Андрій Гнатов казав, що про ротації говорити рано, адже росія зберігає свою наступальну здатність.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему