Сьогодні, 08:48
Новини

Український план перемоги: Зеленський пояснив, у чому сенс

Український план перемоги: Зеленський пояснив, у чому сенс

Сенс плану перемоги в тому, аби створити умови, в яких росія не зможе продовжувати війну.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час пресконфереції з прем’єр-міністеркою Італії Джорджією Мелоні, - пише hromadske.

За словами Зеленського, наразі головним пріоритетом є посилення позицій України та створення необхідних умов для чесної дипломатії.

Глава держави також наголосив, що росія ігнорує реальну дипломатію та українську «формулу миру». Тому, продовжує Зеленський, якщо вдасться реалізувати український план перемоги, то росія більше не зможе продовжувати війну.

«Саме в цьому сенс Плану перемоги. І ми хочемо захистити українську незалежність, українські сім'ї, наших людей, право наших дітей жити вільно у власній країні», — закінчив президент.

До слова, Президент України прибув до Італії увечері 10 жовтня. Там він, окрім Мелоні, також планує зустрітися з Папою Римським Франциском.

Перед цим Зеленський відвідав Лондон, де зустрівся із прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером. Президент України представив Стармеру деталі свого плану перемоги.

План перемоги

Володимир Зеленський заявляв, що Київ хоче розробити план щодо завершення війни й паралельно посилювати свої можливості на полі бою. Він пояснював, що в разі продовження тиску на росію її можна змусити до дипломатичного врегулювання.

Згодом Зеленський почав говорити саме про «план перемоги» у війні. За словами глави держави, Україна утримуватиме російську територію, оскільки це невіддільна частина цього плану. Також він пояснював, що документ може прокласти шлях до надійного миру — до повної реалізації «формули миру».

Документ Україна представить міжнародним партнерам.

«Цей план — про Україну, про наших вояків. Там небагато пунктів, і, як на мене, це добре. Кожен пункт залежатиме від рішення Байдена»,  наголошував Зеленський у розмові з американським журналістом Фарідом Закарією.

Він також розповів, що український план перемоги містить п?ять пунктів, які, зокрема, стосуються військової та економічної підтримки.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак підтвердив, що запрошення України до НАТО є частиною плану перемоги, про що писали у ЗМІ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, володимир зеленський, Україна
В тему