Сьогодні, 09:21
Новини

Територію Курської області Україна зможе утримувати ще кілька місяців – Bloomberg

Територію Курської області Україна зможе утримувати ще кілька місяців – Bloomberg

США вважають, що Україна зможе утримувати територію в Курській області рф ще щонайменше кілька місяців.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на Bloomberg.

Американські чиновники повідомляють, що Україна наразі не стикається з серйозними проблемами із постачанням у районі Курська, оскільки російські війська обмежуються лише невеликими контратаками і зосереджуються на наступі на сході України.

Українські сили відзначають покращення стабільності в постачанні артилерійських боєприпасів, що частково зумовлено допомогою союзників. Зокрема, Чехія сприяє доставці боєприпасів, а США та Франція працюють над посиленням артилерійських спроможностей України на тривалу перспективу.

У виданні додають, що влітку український наступ у районі Курська досяг швидких успіхів, що вразило союзників, але виникли побоювання щодо можливих витрат у випадку контратак з боку росії. Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна може використати цю територію у можливих переговорах, хоча поки неясно, коли ці переговори можуть відбутися.

Союзники також вважають, що Зеленський може бути готовий до більш гнучкого підходу в пошуку шляхів припинення війни, тоді як українські військові планують захист на зимовий період та готуються до нових операцій у наступному році, включно з додатковими бригадами та покращеним обладнанням і підготовкою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, росія, Україна, збройні сили україни
В тему