Сьогодні, 10:57
Новини

Рада заборонила мобілізацію українців до 25 років

Рада заборонила мобілізацію українців до 25 років

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №11379д, який звільняє від мобілізації чоловіків до 25 років.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

За це рішення проголосували 311 депутатів.

«ВСЕ! Рада заборонила мобілізацію 18-25 річних! Нарешті зробили це! Я давно добивався цього, бо це ганьба - мобілізовувати дітей.

Далі буду добиватись ДЕМОБІЛІЗАЦІЇ!» - написав депутат.

Раніше депутатка Ірина Геращенко пояснювала, що зараз існує «законодавча колізія» щодо військовозобов’язаних віком 18-25 років, яких визнали обмежено придатними.

Ці чоловіки перебувають на обліку військовозобов’язаних, а процедури їхнього переведення на облік призовників немає. Законопроєкт, за який проголосували, даватиме таким громадянам відстрочку від мобілізації.

Тоді ж депутат Ярослав Железняк розповідав, що в залі засідань блокували трибуну з вимогою поставити закон про звільнення від мобілізації таких чоловіків на голосування в цілому. Однак, за його словами, фракція «Слуга Народу» виступила проти, тому перейшли до розгляду інших законів.

Згодом голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обіцяв зупинити мобілізацію людей віком 18-25 років за допомогою спеціального наказу, а командування Сухопутних військ ЗСУ навіть видало директиву, згідно з якою не можна призивати на службу чоловіків віком 18-25 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вру, військкомат, війна з Росією, чоловіки
В тему