Сьогодні, 12:53
Новини

На Хмельниччині «кинджал» влучив в районі аеродрому

На Хмельниччині «кинджал» влучив в районі аеродрому

Сили протиповітряної оборони вночі та зранку 7 жовтня знищили 34 повітряні цілі.

російські війська атакували Україну балістичною ракетою «Іскандер-М», керованою авіаційною ракетою Х-59, ракетою невстановленого типу, трьома аеробалістичними ракетами Х-47М2 «Кинджал» та понад 30 ударними дронами Shahed. Про це повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

Там розповіли, що загалом радіотехнічні війська Повітряних сил виявили та здійснили супровід понад 80 повітряних цілей. росіяни запустили «іскандер», Х-59 та «шахеди» вночі, а вже зранку окупанти атакували Україну ракетами «Кинджал» з аеродрому «Саваслейка».

Повітряний напад відбивали зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони. У результаті протиповітряного бою підтверджено збиття двох аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» на Київщині та 32 ворожих ударних дронів у Миколаївській, Київській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській та Харківській областях.

Повітряні сили також зафіксували декілька влучань ворожих безпілотників у прифронтовій Харківщині, а один із трьох «кинджалів» влучив у районі аеродрому «Старокостянтинів» у Хмельницькій області. Окрім того, 37 російських «шахедів» були локаційно втрачені у різних регіонах України — імовірно, внаслідок активної протидії РЕБ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: хмельницький, війна з Росією
В тему