Сьогодні, 10:48
Новини

У лікарки з Житомира вилучили понад 4,4 млн грн: підробляла висновки МРТ для ухилянтів

У лікарки з Житомира вилучили понад 4,4 млн грн: підробляла висновки МРТ для ухилянтів

У Житомирі в ході обшуків у лікарки, причетної до схеми ухилення від мобілізації, поліція вилучила понад 4,4 мільйона гривень.

Про це інформують у відділі комунікації поліції Житомирської області.

Правоохоронці продовжують розслідування діяльності групи медиків, які допомагали військовозобов’язаним отримувати фіктивні групи інвалідності. Серед фігуранток - лікарка, яка видавала підроблені висновки магнітно-резонансної томографії.

Зокрема, поліцейські з’ясували, що низка чоловіків призовного віку упродовж кількох останніх років не проходили обстежень МРТ, однак у їх медичній документації наявні такі висновки. Усі документи були підготовлені 56-річною лікаркою одного з діагностичних центрів. Вказані документи стали однією з підстав визначення у них захворювання, що пов’язане з інвалідністю.

Тож слідчі слідчого управління ГУНП області спільно з оперативниками регіонального управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції провели обшуки, у тому числі за місцем проживання жінки. У результаті вилучили 80 тисяч доларів, понад 23 тисячі євро, а також кілька жорстких дисків, оптичні носії інформації, ноутбук, мобільний телефон та інші ймовірні докази протиправної діяльності.

Попередня правова кваліфікація  - ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. 

Нагадаємо, у серпні поліцейські викрили медсестру одного з медзакладів Житомира у хабарництві, пов’язаному з встановленням груп інвалідності для військовослужбовців та військовозобов’язаних. Тоді її затримали у центрі міста під час отримання частини «подяки». Тож нині триває розслідування всієї протиправної схеми. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: житомир, війна з Росією, Корупція, поліція
В тему