Сьогодні, 15:57
Новини

лукашенко каже, що білорусь готова допомогти Україні у відбудові

лукашенко каже, що білорусь готова допомогти Україні у відбудові

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив, що офіційний мінськ готовий допомогти Україні у повоєнній відбудові країни.

Його слова передає білоруське агентство Belta.

За словами лідера білорусі, президент України Володимир Зеленський надає перевагу їхати до США «одразу, як тільки треба щось вирішити», а також дорікнув главі України, що той не їде до мінська чи москви, щоб «врешті-решт закінчити цю війну».

На думку лукашенка, США не будуть допомагати Україні у повоєнній відбудові. Самопроголошений президент білорусі вважає, що після зміни влади у Вашингтоні Зеленському скажуть: «Володю, ти хто такий?».

«Тому керівництву України треба взяти голову в руки й зрозуміти, що їм насамперед треба буде відновлювати країну. За допомогою близьких їм людей, насамперед білорусів», — резюмував Лукашенко.

Нагадаємо, за даними уряду, потреби на відбудову становлять уже майже 486 млрд доларів. З них на швидке відновлення потрібно витратити 15 млрд доларів.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль каже, що за останній рік потреби на відбудову продовжили зростати. Особливо це помітно в житловому секторі, де через армію рф зруйновано чи пошкоджено 10% усього фонду житла.

Україна розраховує, що головним ресурсом для відновлення стане конфіскація заморожених російських активів. Водночас держава співпрацює з міжнародними партнерами та створює умови для залучення приватних інвестицій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: олександр лукашенко, війна з Росією, сша, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали