Сьогодні, 17:23
Новини

У Бердянську вибухнула машина із суддею-зрадником

У Бердянську вибухнула машина із суддею-зрадником

Екссуддю Чернігівського районного суду Запорізької області Віталія Ломейка, щодо якого розслідували державну зраду, знайшли мертвим в окупованому Бердянську.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Як зазначається, 2 жовтня вибухнув автомобіль, у якому перебував Віталій Ломейко, у мікрорайоні Лиски неподалік порту в Бердянську.

Ломейко залишився в Бердянську після окупації міста росіянами. У листопаді 2022 року Вища рада правосуддя отримала від нього заяву про звільнення за власним бажанням. Але розглянути її ВРП змогла лише у травні 2023-го.

Під час розгляду заяви з'ясувалось, що слідчі ДБР проводять розслідування за фактом можливої держзради Ломейка. Члени ВРП спробували зв’язатися з Ломейком, проте телефон судді був відключений, а відповіді на електроні листи не надійшло.

У ГУР заявляють, що суддя порушив присягу в умовах війни та свідомо й добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

«Доля Віталія Ломейка, який причетний до репресій українців в окупації та воєнних злочинів, — нагадування усім зрадникам, що прислужування катам українського народу небезпечне для здоров'я і життя», — йдеться в повідомленні розвідників.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: запоріжжя, війна з Росією
В тему