Сьогодні, 10:43
Новини

На Покровському напрямку росіяни розстріляли 16 українських військовополонених

На Покровському напрямку росіяни розстріляли 16 українських військовополонених

На Покровському напрямку, що на Донеччині, російські терористи розстріляли 16 українських військовополонених.

Це наймасовіший відомий випадок страти українських військових на лінії фронту. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

1 жовтня в телеграм-каналах з’явилася інформація про те, що росіяни розстріляли 16 українських військовослужбовців. Імовірно, це трапилося в районі сіл Миколаївка і Сухий Яр Покровського району.

На відео зафіксували, як полонені військовослужбовці ЗСУ під контролем росіян вийшли з лісопосадки. Після того як вони вишикувалися в шеренгу, російські військові умисно відкрили по них вогонь. Поранених добили автоматною чергою впритул.

Це чергове грубе порушення Женевських конвенцій та тяжкий міжнародний злочин.

«Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту. І це ще одне свідчення того, що вбивства і катування полонених – не випадковість, а цілеспрямована політика російського військового і політичного керівництва», – наголосив генеральний прокурор України Андрій Костін.

Український омбудсман Дмитро Лубінець вже зреагував на страту українських військовополонених, звернувшись до ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, війна з Росією
В тему