1 Листопада 2017
Новини

10 млн людей можуть загинути від супербактерій

10 млн людей можуть загинути від супербактерій

Уже зараз 700 тисяч людей на рік вмирають від хвороб, спричинених мікроорганізмами з імунітетом до антибіотиків. За даними, які наводились у звіті Департаменту охорони здоров'я Великої Британії, ця кількість може збільшитись до 10 млн на рік у наступні 30 років, пише Еспрессо.

Над створенням «суперантибіотиків», які будуть потужнішими за звичайні антибіотики в сотні й тисячі разів активно працюють вчені-медики. Це зумовлене тим, що вже за кілька десятків років людство впритул зіткнеться з проблемою відсутності ліків від бактеріальних інфекцій.

Проблема спротиву бактерій до антибіотиків призведе до того, що за 20 років навіть стандартні операції стануть смертельно небезпечними, оскільки неможливо буде запобігти навіть незначним інфекціям.

Сьогодні ця проблема зачіпає лише певні групи, як от наприклад, українців, хворих на туберкульоз. Багатьом із них не допомагають так звані антибіотики першої лінії, бо в нашій країні давно лікують цими антибіотиками і туберкульозні палички до багатьох із препаратів виробили імунітет. Кожного разу доводиться застосовувати потужніші ліки, які впливають на інші органи хворої людини.

Але вчені кажуть, що надія є: медики намагаються створити «суперантибіотик», що буде  потужнішим за звичайні антибіотики навіть не в десятки, а в сотні й тисячі разів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему