26 Вересня 2024
Новини

У Львові 10-річному волинянину видалили рідкісну пухлину

У Львові 10-річному волинянину видалили рідкісну пухлину

У десятирічного Станіслава з Ковельщини уролог помітив затвердіння на статевому органі, тож сказав, що потрібно відстежити динаміку на УЗД.

Про це повідомляє Центр дитячої медицини «Охматдит».

Болів чи інших скарг у хлопчика не було. Через два тижні уролог скерував дитину на МРТ. Діагностика показала, що потрібне хірургічне втручання. Хлопця скерували до лікарів Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит».

Після усіх обстежень та аналізів команда урологів та хірургів поставила діагноз та ухвалила рішення робити операцію.

Фахівці з'ясували, що у хлопця дермоїдна кіста правого яєчка. Це одне з досить рідкісних захворювань чоловічих статевих органів. Захворювання може прогресувати та вплинути на статевий розвиток дитини. Також такі утворення можуть перероджуватись у злоякісні новоутворення.

Оперували хлопця уролог Андрій Поцюрко, хірург Микола Микита, операційна медсестра Любов Горак. Втручання минуло успішно. Опісля операції ще провели гістологічне дослідження, яке підтвердило діагноз дермоїдної пухлини правого яєчка.

«Центр дуже сподобався, лікарі все пояснюють дуже доступно, можна поставити питання, які цікавлять, і отримати фахову відповідь», – розповіла мама хлопчика Наталя.

У подальшому Станіслав буде під спостереженням лікарів «Охматдиту».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, Волинь, діти, Лікарі, ковель
В тему