25 Вересня 2024
Новини

У Львові - обшуки в скандального активіста

У Львові - обшуки в скандального активіста

У скандального львівського активіста Остапа Стахіва правоохоронці 25 вересня проводять обшуки.

Про це hromadske повідомило джерело у правоохоронних органах.

Співрозмовник зазначив, що обшуки стосуються просування російських наративів з боку Стахіва. Зокрема, йому закидають організацію курсів «як відбитися від ТЦК» під час війни.

«…Полюбляє розповідати, що війна почалася тому, що українців та росіян “стравили”. У часи пандемії коронавірусу Остап Стахів “прославився”, як антивакцинатор. Ще тоді він явно підпрацьовував на рф, підбурюючи людей виходити на акції протесту і змінювати владу. За це він отримав підозру від СБУ і зараз по цьому іде суд», — сказав співрозмовник.

Хто такий Стахів?

У часи пандемії коронавірусу Стахів був одним із лідерів антивакцинаторського руху в Україні та називав пандемію «вигадкою», був одним з організаторів пікету антивакцинаторів у Києві.

Через «спростування» офіційної інформації щодо COVID-19 та поширення теорій змов сторінки Остапа Стахіва неодноразово блокували YouTube та Facebook.

У 2021 році Служба безпеки України провела обшуки у Стахіва й оголосила йому про підозру в намаганні скинути конституційний лад. У спецслужбі тоді заявили, що заблокували «деструктивну діяльність антиукраїнської мережі, яка під антивакцинаторськими гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі».

СБУ наголосила, що зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу, а їхні дії координували російські куратори.

Стахіву та ще одному фігуранту провадження, громадянину рф, повідомили про підозру за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України. За це загрожує до 10 років тюрми.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: обшуки, сбу, львів
В тему