23 Вересня 2024
Новини

У Запоріжжі зросла кількість постраждалих

У  Запоріжжі зросла кількість постраждалих

Унаслідок нічних авіаударів по Запоріжжю травмовано 17 людей, серед них — одна дитина.

Про це повідомили в МВС.

Нагадаємо, пізно ввечері 22 вересня війська росії завдали авіаудари по обласному центру Запорізької області.

Близько 40 хвилин знадобилося рятувальникам, щоб евакуювати людей із заблокованих квартир. Надзвичайники за допомогою спецобладнання зрізали вхідні двері та виводили мешканців квартир у безпечне місце.

Загалом для ліквідації наслідків нічного обстрілу міста вогнеборцям знадобилося близько трьох годин.

Наразі відомо, що внаслідок атаки травмовано 17 людей, з них одна дитина — 15-річний хлопець. Загалом 27 людей врятовано. У лікарні перебувають чотири жінки, їхній стан оцінюють як середньої тяжкості.

Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна та фасади багатоквартирних будинків і будівель. Вогнеборці загасили автомобіль та балкон однієї із квартир на загальній площі 10 кв.м. На місцях працювали поліціянти вибухотехніки, волонтери Загону швидкого реагування ТЧХ України та інші профільні служби міста.

За даними слідства, 22 вересня 2024 року близько 23:00 війська рф завдали 3 авіаційні удари по Запоріжжю, ще 4 — по території Запорізького району. За попередніми даними, росіяни завдали удари керованими авіабомбами.

Унаслідок атаки пошкоджені 13 житлових будинків, два навчальні заклади, транспортні засоби. На місцях продовжують працювати поліціянти. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: запоріжжя, війна з Росією
В тему