18 Вересня 2024
Новини

Що відомо про арешт Усика в аеропорту Кракова

Що відомо про арешт Усика в аеропорту Кракова

В аеропорту Кракова ввечері 17 вересня заарештували українського боксера Олександра Усика.

Про це повідомив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту Жан Беленюк.

Беленюк зазначив, що всі обставини з?ясовуються та опублікував відео із затриманням боксера. Дружина Усика Катерина у соцмережах повідомила, що «все гаразд, нічого кримінального». Також вона додала, що згодом Олександр усе пояснить.

Володимир Зеленський повідомив, що Олександра Усика відпустили. Президент зазначив, що поговорив з ним телефоном, коли той був затриманий.

Також Зеленський доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку з’ясувати всі деталі інциденту в аеропорту Кракова.

«Я був обурений таким ставленням до нашого громадянина й чемпіона… Щойно мені повідомили, що все вже добре, нашого чемпіона відпустили і більше його ніхто не затримує», — заявив президент.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга повідомив, що надішле ноту польській стороні через затримання Усика в аеропорту Кракова. Сибіга зазначив, що «негайно відреагував на затримання Усика в Кракові та сприяв його звільненню».

Згодом сам Олександр Усик повідомив, що в аеропорту Кракова сталося непорозуміння та подякував українським дипломатам за підтримку.

«Друзі, все добре. Сталося непорозуміння, яке швидко вирішилося… Дякую українським дипломатам за підтримку. І респект польським правоохоронцям, які виконують свої обов'язки попри зріст, вагу, розмах рук і регалії», — написав боксер у сториз в Instagram.

До слова, Олександр Усик — абсолютний чемпіон світу з боксу в надважкій ваговій категорії. Цей титул він здобув у поєдинку з британським боксером Тайсоном Ф’юрі 19 травня, зібравши всі чотири чемпіонські пояси.

Бій тривав усі 12 раундів. Під час поєдинку Ф’юрі завдав більше ударів, але Усик виявився точнішим. Тож судді роздільним рішенням віддали перемогу Усику.

Президент Володимир Зеленський нагородив спортсмена державною нагородою «Національна легенда України» та орденом Свободи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: аеропорти, польща, олександр усик
В тему