13 Вересня 2024
Новини

Відомі деталі обміну полоненими

Відомі деталі обміну полоненими

Обмін полоненими між Україною та росією 13 вересня також провели за допомогою ОАЕ.

Він особливий тим, що повернулися додому 23 українки. Деякі з них пережили в рф так званий суд над захисниками Маріуполя. Про це повідомили у пресслужбі ГУР.

«Цей обмін особливий, адже вперше за тривалий час вдалося звільнити з полону наших жінок: їх серед звільнених 23. Зокрема це цивільні українки, яких росіяни затримали та незаконно позбавили волі ще до повномасштабного вторгнення», – розповіли у розвідці.

Повідомляється, що також вдалося звільнити з полону жінок, які зазнали негуманного поводження, зокрема, через примусову участь у так званому «судовому процесі» над захисниками Маріуполя.

Серед звільнених чоловіків - 23 солдатів та сержантів, 19 офіцерів. Восьмеро – представники ЗСУ (зокрема двоє з ТрО), двоє з Нацполіції, четверо прикордонників, 13 військових моряків, 15 захисників Маріуполя та Азовсталі з Нацгвардії. Решта семеро - цивільні.

Звільнені захисники захищали нашу країну на Донецькому, Луганському, Херсонському напрямках.

Додому повертається також Герой України полковник медичної служби Віктор Івчук. Як уточнили в ГУР, він керував військовим шпиталем у Маріуполі в найважчі часи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, полон
В тему