12 Вересня 2024
Новини

У Покровську росіяни перебили водопостачання

У Покровську росіяни перебили водопостачання

У Покровську через бойові дії зупинили роботу модульної фільтрувальної станції, яка забезпечувала місто водою.

Відновити її роботу зараз неможливо. Про це повідомив очільник Донецькій ОВА Вадим Філашкін.

Нині місцева влада намагається розв'язувати цю проблему. Так, вже зараз у Покровській громаді коштом місцевого бюджету пробурили 75 свердловин загального користування, а коштом ОСББ — 250 свердловин біля багатоповерхівок.

Як розповіли в ОВА, зараз у громаді організували підвезення питної води та встановили 8 установок зворотного осмосу, з яких люди можуть набирати воду безкоштовно. Водночас в сусідньому містечку Родинське водопостачання триває.

«Ситуація складна і найближчим часом кращою не стане. Тому я вкотре закликаю: евакуюйтесь!» — наголосив Філашкін.

Нагадаємо, ще 27 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявляв, що Покровський напрямок залишається «найгарячішим», там відбуваються найбільш інтенсивні бої. Останніми тижнями щодоби там було понад 50 боєзіткнень. Сили оборони в середньому знешкоджують до 300 окупантів на цьому напрямку.

Президент Володимир Зеленський розповідав, що командування додає на напрямок українських сил, і назвав ключове завдання там — вибивати якнайбільше сил окупанта.

5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Сили оборони змогли зупинити просування російського війська на Покровському напрямку. Видання Forbes також підтвердило це, додавши, що Силам оборони України на тому напрямку вдається проводити локальні контратаки.

Зеленський же казав, що не хоче завчасно робити заяви про стабілізацію фронту біля Покровська.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, війна з Росією
В тему