10 Вересня 2024
Новини

Підручник без Криму: видавництво передрукує тираж

Підручник без Криму: видавництво передрукує тираж

Видавництво «Літера ЛТД» відкликає зі шкіл підручники «Українська мова. 7 клас», де на одній із піктограм Україна зображена без Криму.

Про це йдеться у заяві видавництва у Facebook.

«Ми визнаємо свою помилку і відкликаємо всі підручники зі шкіл, натомість віддруковуємо за рахунок видавництва виправлений наклад і забезпечимо новими підручниками заклади освіти. Видавництво ухвалило кадрові рішення. Головного дизайнера видавництва звільнено, усім причетним до випуску книги винесено догани зі штрафними санкціями», – йдеться у заяві.

У видавництві пояснили, що ситуація з піктограмою України без Криму сталася через технічну помилку дизайнера та упущення редакції під час остаточної підготовки книги до друку.

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий також прокоментував ситуацію: за його словами, у відомства є питання щодо якості шкільних підручників. Вони пов'язані з діяльністю Інституту модернізації змісту освіти.

«Їх ми порушуємо не вперше. З 2 вересня 2024 року рішенням міністерства експертизу забезпечуватиме Український інститут розвитку освіти (УІРО). У 2025-2026 році МОН завершує реорганізацію Інституту модернізації змісту освіти», – повідомив він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, війна з Росією, Україна, українська мова, освіта, підручники
В тему