31 Жовтня 2017
Новини

Чому Apple і Coldplay знімають кліпи в Києві

Чому Apple і Coldplay знімають кліпи в Києві

Українська столиця все частіше стає майданчиком для зйомок кліпів і фільмів світових представників медіа індустрії. Під час презентації продуктів Apple були показані будівля київського вокзалу і одна зі станцій метро.

Також останнім часом в кадри західних і європейських кліпів потрапляють столичні околиці і багатоповерхівки. Як кажуть експерти, іноземних режисерів Київ приваблює відносною дешевизною і колоритними пейзажами.

«Заявка від Apple була»

На новій презентації продуктів Apple «засвітився» столичний ж/д вокзал. На відео презентації годинника Apple Watch на перших хвилинах впізнається його вестибюль з двома ескалаторами і чути оголошення на українській мові. Далі дія відбувається на платформі метро, ??схожій на станцію «Золоті ворота».

Цей кліп створювався за участі української продакшн-студії Radioaktive Film. Раніше вони брали участь у створенні кліпу для британської поп-рок-групи Coldplay – Up & Up. Кліп, де також фігурує Київ, вже подивилися понад 126 млн осіб. Свою співпрацю з Apple на студії коментувати відмовляються. Як розповіла речник столичної підземки Наталія Макогон, компанія Apple дійсно зверталася до них. «Була така заявка», – підтвердила Макогон.

Зйомки на танковому заводі

Крім метро іноземцям цікаві й інші локації. Французька група Isaac Delusion свій кліп на пісню The Sinner знімала на озері Алмазне в Деснянському районі та на Рибальському мосту на Подолі. Так як зйомки були взимку, на льоду, за безпекою довелося стежити рятувальникам з «Плесо».

Як розповів глава підприємства Денис Пікалов, до них часто звертаються з метою забезпечити безпеку при проведенні зйомок. «За зиму в середньому 10 звернень. Коштує таке задоволення 1,5 – 5 тис. грн», – зазначив Пікалов. Серед інших відомих іноземних груп – Hurts, яка цьогоріч зняла вже другий кліп в Києві і британська рок-група Nothing But Thieves, зйомки якої проходили на покинутому танковому заводі в районі Дарниці.

Їдуть в спальні райони

Примітно, що все більше іноземних режисерів залучають столичні «спальники». Зокрема, в декількох кварталах Троєщини відео зняли британські інді-рокери «Фолз». А шотландський співак Паоло Нутіні для своєї пісні зняв тут короткометражний фільм.

За словами столичного режисера Раджа Оганова, західних іноземців столичні околиці приваблюють своїм колоритом. «У західних країнах таке скупчення багатоповерхівок – диво. Ось вони і їдуть за колоритом до Києва», – зазначає Оганов.

Висока популярність української столиці як майданчика для зйомок, на думку експертів, викликана, насамперед, відносною дешевизною. Так, якщо за кордоном зйомка кліпу обходиться в $ 4 – 8 тис., то в Києві кліп не гіршої якості можна зняти за $ 1,5 – 4 тис.

При цьому рівень українських фахівців досить високий. «Справа в тому, що довгий час Україна тісно співпрацювала з медіаринком РФ, де замовники були дуже вимогливими», – відзначають в продакшн-компаніях.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему