3 Вересня 2024
Новини

Директор НАБУ звільнив свого заступника Углаву

Директор НАБУ звільнив свого заступника Углаву

Директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос звільнив свого першого заступника Гізо Углаву внаслідок вчинення ним дисциплінарного проступку.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«Директор НАБУ ухвалив рішення про застосування дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення до першого заступника Директора Бюро за вчинення дисциплінарного проступку - порушення Присяги державного службовця, порушення правил етичної поведінки державних службовців, Закону України «Про державну службу», Кодексу етики працівника НАБУ», – інформує орган.

Службове розслідування та надалі дисциплінарна комісія НАБУ встановила, що перший заступник директора вчинив низку дій та висловлювань негативного характеру, спрямованих на персональну та професійну дискредитацію працівника бюро, який подав службову записку про можливі факти витоку інформації.

Крім того, зазначені дії сформували у працівників НАБУ розуміння можливості настання негативних наслідків за викривальну діяльність, що є неприпустимим порушенням найвищих стандартів етики та доброчесності, якими мають керуватись в свої роботі працівники та вище керівництво НАБУ.

Нагадаємо, у цьому провадженні проводилися обшуки у колишнього голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка та інших фігурантів. Зокрема, за даними «Слово і діло», детективи НАБУ проводили обшук в автомобілі консультанта «Великого Будівництва» Юрія Голика.

Нещодавно низка ЗМІ повідомили про можливі зливи даних розслідування у цій справі, через що проводилися обшуки у детектива НАБУ Валерія Полюги та ексчиновника Біркадзе. Також, за даними журналістів Bihus.info, до зливу інформації з НАБУ може бути причетний перший заступник директора НАБУ Гізо Углава. За рішенням керівника бюро Углаву усунули.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: набу, звільнення, Корупція
В тему