31 Серпня 2024
Новини

росіяни стирають Суджу з лиця землі - ЗСУ

росіяни стирають Суджу з лиця землі - ЗСУ

Місто Суджа Курської області, яке наразі контролюється українськими військовими, росіяни стирають з землі.

Про це інформують Сухопутні війська ЗСУ.

"Знищують своїх же. Попри те, що Суджа знаходиться у тилу, росіяни стирають її з лиця землі: закидають керованими авіаційними бомбами (КАБами), обстрілюють артилерією і дронами-камікадзе. У п?ятницю, 30 серпня, російський КАБ поцілив у місцевий дитячий садочок, а ворожа авіація нанесла у Суджі удари по будинкам у приватному секторі", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що з близько 5 тисяч місцевих у місті залишилося близько 200 цивільних людей, яким, згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, допомагають українські військові. Переважна більшість залишенців – люди пенсійного віку.

Днями представники новоствореної української воєнної комендатури налагодили водопостачання у Суджі, щоб місцеве населення мало доступ до питної води. Раніше, завдяки українським військовим, дана проблема вирішувалась за допомогою водовозів та вантажівок із багатокубовими ємностями.

"Медичну допомогу цивільним у Суджі теж надають українські військові: на стабпунктах, у "кейсеваках" і всюди, де є поранені та хворі", – зазначили в Сухопутних військах.

Нагадаємо, Збройні сили України перетнули російсько-український кордон поблизу міста Суджа Курської області 6 серпня 2024 року. 12 серпня українська влада вперше підтвердила участь ЗСУ в спецоперації на території Курської області. Зокрема, під контролем України перебуває місто Суджа, там побували українські та іноземні журналісти. фсб росії порушила кримінальні справи проти американських і українських журналістів, які знімали матеріали в районі міста Суджа Курської області рф після взяття його під контроль українськими військами.

Станом на 20 серпня українські військові взяли під контроль більше 1260 квадратних кілометрів території та 93 населені пункти у Курській області рф.

30 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський на засіданні Ставки доповів, що українські військові за добу просунулися на окремих напрямках у Курській області рф до двох кілометрів та взяли під контроль 5 квадратних кілометрів ворожої території.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, війна з Росією
В тему