Сьогодні, 17:56
Новини

У Львові впав кінь, який возив людей на кареті: зоозахисники готують заяву до поліції

У Львові впав кінь, який возив людей на кареті: зоозахисники готують заяву до поліції

У центрі Львова впав кінь, якого використовували в каретному бізнесі.

Зоозахисники вимагають зупинити експлуатацію тварин та готують заяву до поліції про жорстоке поводження з тваринами.  Про це повідомили у зоозахисній організації UAnimals.

Тим часом у міській раді скликали робочу групу, щоб з'ясувати всі деталі.

Зоозахисники розповідають, що 26 серпня посеред центральної вулиці Львова впав кінь. Жінка, що керує твариною, спробувала привести її до тями, і вже за кілька хвилин кінь був змушений везти пасажирів у кареті.

«Коні у Львові працюють за будь-яких погодних умов —  про це нам написали мешканці в особисті. За весь робочий день вони не отримують води, а одна з тварин навіть кульгає», — повідомили в UAnimals.

Організація готує заяву до поліції щодо фактів жорстокого поводження з тваринами. Відповідно до закону власниці коней загрожує штраф у розмірі від 3 400-5 100 гривень.

Команда «Каретного двору» відреагувала на інцидент у коментарях до відео. Кажуть, що кінь, на кличку Луна, впав, бо заплутався в упряжі, а на відео тварину з неї звільняють. Представники каретного бізнесу відкинули заперечення про втому коня і розповідають, що чергують одразу п'ять пар тварин, щоб кожна з них мала достатньо відпочинку.

Також UAnimals звернуться до Львівської міської ради та до міського голови Андрія Садового з проханням заборонити каретний бізнес у місті.

На це відреагував заступник мера Львова Андрій Москаленко, який пообіцяв розібратися в ситуації та скликати спеціальну робочу групу. 

Інцидент також прокоментував керівник притулку «Домівка врятованих тварин» у Львові Орест Залипський. Він анонсував створення петиції з вимогою заборонити експлуатацію тварин у Львові.

В UAnimals просять місцевих жителів писати заяви до поліції, якщо вони стануть свідками жорстокого поводження з тваринами. Оскільки, подібні випадки з кіньми у Львові трапляються не вперше. До прикладу, у 2019 році у центрі міста сполохані гучним звуком тварини винесли карету на лавку з людьми. Тоді травми зазнала 15-річна дівчина, а кобила Фауна зламала ноги — тварину приспали.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: знущання над тваринами, львів
В тему