Сьогодні, 12:27
Новини

Коли проведуть тендери для відновлення «Охматдиту»

Коли проведуть тендери для відновлення «Охматдиту»

У дитячій лікарні «Охматдит» у Києві, яка постраждала від ракетного удару рф, проводять експертизу пошкоджень.

Її завершать протягом місяця, після чого ухвалять рішення щодо тендерів на відновлення. Про це на форумі «Україна 2024. Незалежність» розповів прем'єр Денис Шмигаль.

«Станом на сьогодні сформовано наглядову раду, яка складається з 15 осіб. Сім – представники міжнародних донорів. І вісім представників – це фактично громадянське суспільство: пацієнтські організації, організації громадянського суспільства… Станом на сьогодні проводиться експертиза пошкоджень – це важливо, щоб зрозуміти, що сталося, дуже складне обладнання. Протягом одного місяця буде завершено експертизу, після цього буде ухвалено рішення щодо тендерів та подальших кроків», – повідомив він.

Нагадаємо, раніше скасували скандальний тендер для відновлення корпусу лікарні. Голова МОЗ Віктор Ляшко обіцяв провести новий через Prozzoro.

16 серпня стало відомо, що «Благодійний фонд «Охматдит – здорове дитинство», на рахунки якого надійшло майже 380 млн гривень внесків, відмовляється віддати ці гроші самій лікарні.

Пізніше генерального директора «Охматдиту» Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов'язків до завершення перевірок. МОЗ призначило виконувача обов'язків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему