Сьогодні, 09:46
Новини

На росії понад 9 діб триває пожежа на нафтобазі: супутникові знімки

На росії понад 9 діб триває пожежа на нафтобазі: супутникові знімки

На нафтобазі у Пролетарську, що в Ростовській області рф, пожежа триває вже понад 9 діб.

Нові супутникові знімки зафіксували два вогнища займання, які, однак, вже локалізовані. Знімки опублікувала російська служба «Радіо Свобода».

Так, на знімках помітно, що вогонь на нафтобазі дещо вщух. З огляду на те, що два осередки займання розташовані доволі далеко один від одного, це може свідчити про те, що 23 серпня по нафтобазі справді могли повторно вдарити дрони, про що заявляли російські ресурси.

До слова, Ростовська область у ніч проти 18 серпня опинилася під атакою безпілотників. Як повідомляв губернатор регіону, внаслідок падіння уламків на території промислових складів у Пролетарську сталося загоряння дизпалива. Водночас російські ресурси уточнювали, що загорілася нафтобаза.

Згодом Генштаб ЗСУ підтвердив, що українські військові завдали удару по комбінату «Кавказ». Там зберігалися нафта й нафтопродукти, які постачалися також і для потреб окупаційної армії рф.

Завдання виконали сили й засоби Головного управління розвідки Міністерства оборони у взаємодії із ЗСУ та іншими частинами Сил оборони України.

За даними російських ресурсів, на нафтобазі розгерметизувалися 11 резервуарів, що призвело до вибуху.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, росія, нафта, пожежа
В тему