23 Серпня 2024
Новини

Волинським митникам Антикорупційний суд визначив заставу

Волинським митникам Антикорупційний суд визначив заставу

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжні заходи до двох інспекторів Волинської митниці, який підозрюють у зловживаннях на суму понад 53 млн грн під час розмитнення комп'ютерної техніки Apple.

Такі рішення 13 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили застосувати до головного державного інспектора відділу митного оформлення №3 митного мосту «Ягодин» Волинської митниці Сергія Дарчича запобіжний захід у вигляді 2,4 млн грн застави з обов'язками. Суддя задовольнив клопотання частково.

«Клопотання задовольнити частково. Застосувати до (Дарчича – ред.), який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України, запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 570 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 1 725 960 грн», – ідеться в рішенні.

Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись із Волинської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками, підозрюваним та іншими визначеними особами; здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії обов'язків – до 13 жовтня 2024 року включно.

Також НАБУ і САП просили визначити 3,6 млн грн застави до держінспектора відділу митного оформлення №3 митного мосту «Ягодин» Волинської митниці Ярослава Рочняка. Суд визначив йому майже 2,2 млн грн застави. У нього такий самий перелік обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили двох волинських митників на зловживаннях під час розмитнення комп'ютерної техніки Apple. Загалом збитки складають понад 53 млн грн.

Раніше НАБУ і САП викрили злочинну організацію, яка займалася зловживаннями на Волинській митниці. Її члени забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів за схемами так званого «чорного» та «сірого» імпорту, чим заподіяли державі понад 475 млн грн збитків.

Як встановило слідство, за період вчинення злочину його учасники під керівництвом експрацівника СБУ у змові зі службовими особами Волинської митниці здійснювали незаконне переміщення високоліквідних товарів через міжнародний пункт пропуску «Ягодин».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, митниця, Корупція
В тему

Останні матеріали