20 Серпня 2024
Новини

У ВРУ ухвалили законопроєкт про статус українських військових, що воюють на Курщині

У ВРУ ухвалили законопроєкт про статус українських військових, що воюють на Курщині

Законопроєкт про статус українських військових, які воюють за межами України, зокрема в Курській області рф, в цілому ухвалила Верховна Рада.

Його ініціатором був президент Володимир Зеленський. Про це повідомили народні депутати Ярослав Железняк та Ірина Геращенко.

У тексті документа зазначено, що він розширює соціальний захист для військовослужбовців деяких військових та правоохоронних органів та членів їхніх сімей з таких органів, які «виконують свій обов’язок за межами України, зокрема на території держави-агресора».

Це означає, що військові, що воюють в Курській області, матимуть такі права та соціальний захист, як і ті, що воюють на передовій в Україні. Зокрема, йдеться про такі самі виплати.

За цей законопроєкт проголосував 321 народний депутат. У картці законопроєкту вказано, що його ініціатором був президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, перші неофіційні повідомлення про прорив кордону в Курській області з’явилися 7 серпня. На цьому тлі лідер росії володимир путін заявив про «масштабну провокацію» з боку України.

росія у відповідь оголосила про проведення «антитерористичної операції» в Бєлгородській, Брянській і Курській областях.

Президент України Володимир Зеленський уперше підтвердив бої на Курщині 12 серпня. Станом на 19 серпня під контролем українських бійців уже понад 1250 км² та 92 населені пункти в регіоні. За даними Washington Post, зараз Україна контролює газовимірювальну станцію «Суджа», розташовану приблизно за 8 кілометрів углиб росії.

За словами Зеленського, ця операція «стала найбільшою інвестицією» України у процес звільнення своїх громадян з російського полону.

На контрольованих територіях уже створили військову комендатуру — її керівником став генерал-майор Едуард Москальов. Тим часом Україна вже запустила гарячу лінію для жителів Курської області, які хочуть евакуюватися, а також опрацьовує можливий гуманітарний коридор до Сум.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, закон, росія, вру
В тему