20 Серпня 2024
Новини

Волинський ТЦК порушив право громадян, - омбудсман

Волинський ТЦК порушив право громадян, - омбудсман

Заяву Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про те, що адвокати "зайві" у процесах, пов'язаних із мобілізацією, прокоментував уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Про це пише LB.ua.

За словами омбудсмана, стаття 59 Конституції України гарантує право на професійну правничу допомогу, яке не може бути зупинене навіть під час воєнного стану. Пан Лубінець нагадав, що адвокатів допускають навіть у місця позбавлення волі, тож ТЦК не мав повноважень запроваджувати якісь заборони.

Представниця уповноваженого у Волинській області Юлія Спас скерувала листа до Волинського ТЦК "з метою роз'яснення та недопущення порушення прав громадян".

Також ситуацію прокоментували у Національній академії адвокатури України: заступник голови профільного комітету Ігор Колесников вбачає у діях ТЦК ознаки злочину, передбаченого 397 статтею Кримінального кодексу – втручання у діяльність захисника чи представника особи.

Нагадаємо, що у травні цього року на Волині поліція викрила групу, в числі яких працівники Волинського ОТЦК та Луцького ОМТЦК, яка вимагали по 3000 доларів за непритягнення ухилянтів до відповідальності та зняття їх з розшуку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вру, війна з Росією, військкомат
В тему