16 Серпня 2024
Новини

На Волині за тиждень через COVID-19 60 людей потрапили в лікарні

На Волині за тиждень через COVID-19 60 людей потрапили в лікарні

На Волині за останній тиждень підтвердили 240 нових випадків коронавірусної інфекції. 60 недужих потрапили у лікарню через ускладнення.

Загалом нині ушпиталені 75 людей з COVID-19, 35 із них — діти. Про це 15 серпня під час брифінгу розповіла заступниця директора Волинського Центру контролю і профілактики хвороб Ірина Єнжиєвська, пише Суспільне.

На думку епідеміологині, справжня кількість хворих може бути значно більшою, бо чимало волинян лікуються вдома і не звертаються до лікарів. Також Ірина Єнжиєвська додала, що збільшення захворюваності на COVID-19 пов’язують з появою нового штаму — FLiRT.

"Нового субваріанту FLiRT поки що серед мешканців Волинської області не виявлено", – зазначила Ірина Єнжиєвська.

Як додала під час брифінгу заступниця начальника управління охорони здоров?я облдержадміністрації Людмила Рожко, усі медичні заклади Волині готові до роботи в умовах зростання захворюваності на COVID-19.

"Пацієнти лікуються стаціонарно в інфекційних відділеннях практично в кожному закладі спроможної мережі. Базовим закладом залишається обласна інфекційна лікарня. Насамперед госпіталізують людей, які вже мають якісь ускладнення. Найчастіше — це пневмонія", — сказала посадовиця.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Волинь
В тему

Останні матеріали