14 Серпня 2024
Новини

Українські журналісти вже побували на Курщині

Українські журналісти вже побували на Курщині

Суджу в Курській області рф після приходу ЗСУ відвідали українські журналісти.

Вони поговорили з місцевими жителями та показали, як наші бійці роздавали гуманітарку. Спеціальний репортаж з Суджі зняла ТСН.

Повідомляється, що у Суджі залишилося близько 100 осіб. Крім дорослих, там є і діти. Українські захисники зняли російський прапор із однієї з адмінбудівель у Суджі, розташованій приблизно за 10 км від кордону з Сумською областю.

За інформацією журналістів, на в'їзді до міста залишилася спалена колона техніки армії рф, що має російські номерні знаки та специфічні позначки ворога. Бойові машини їхали у бік українського кордону.

«Саме місто Суджа не сильно поруйноване. Більшість ушкоджень від авіабомб, які кидають самі ж росіяни. У підвалах будинків перебувають люди. Зараз українські військові беруть їх під свою опіку. Зокрема, привезли їм гуманітарну допомогу», – розповідають репортери.

У репортажі сказано, що місцеві жителі, які залишилися в місті, скаржаться, що їх не просто не вивезли, їм навіть не повідомляли про евакуацію. Деякі з них вже тиждень перебувають у підвалах, звідки майже неможливо вийти через авіабомби. У людей залишилося критично мало їжі. При цьому місцеві жителі дякують ЗСУ за допомогу.

Нагадаємо, 9 серпня ЗСУ заявили, що контролюють Суджу в Курській області росії. І лише 12 серпня президент Володимир Зеленський вперше офіційно підтвердив операцію ЗСУ у Курській області рф.

За останніми даними, під контролем ЗСУ перебувають 74 населені пункти в Курській області, наші військові контролюють близько 1000 квадратних кілометрів території рф.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, збройні сили україни, журналісти, росія
В тему

Останні матеріали