12 Серпня 2024
Новини

На Волині розгорнули найбільший в'язаний прапор України

На Волині розгорнули найбільший в'язаний прапор України

У Нововолинську на майдані Незалежності в межах всеукраїнської акції «Нитка єднання» 11 серпня презентували жовто блакитне полотнище.

Його створюють з в'язаних фрагментів розміром 20 на 20 сантиметрів, - повідомили у міській раді Нововолинська.

Ідея акції належить внутрішньо переміщеним жінкам з громадської організації ГО "Старт у нове життя" за підтримки БФ "Рокада. Волинь". Нововолинська публічна бібліотека стала співорганізатором.

Голова ГО «Старт у нове життя» Анна Карамишева розповіла, що створення теплого прапора – це історія не просто про символ України, це – про єднання українців та підтримку спільної ідеї.

Нововолинці також зробили свій вклад у спільну роботу – принесли багато в'язаних спицями та гачком жовтих та блакитних клаптиків, які на майдані Незалежності пришили до вже готового полотнища. На сьогодні теплий прапор має довжину близько 9 метрів та зшитий із майже 600 фрагментів. Його розгорнули на майдані перед пам'ятником Тарасу Шевченку.

Завершений теплий прапор мають намір зареєструвати у Книзі рекордів України. Під час акції у Нововолинську також діяли локації для дітей від БФ «Рокада» та «Карітас Волинь».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: нововолинськ, Україна, Волинь, рекорди
В тему

Останні матеріали