5 Серпня 2024
Новини

«Охматдит» планує витратити на консультанта й технагляд за ремонтом 14 млн грн

«Охматдит» планує витратити на консультанта й технагляд за ремонтом 14 млн грн

Переможців тендерів на інженерно-консультаційні послуги та технічний нагляд за виконанням ремонту будівлі, пошкодженої під час російського ракетного обстрілу, у липні обрала дитяча лікарня «Охматдит».

Про це пише видання «Наші гроші».

За даними системи Prozzoro, договір на інженерно-консультаційні послуги планують укласти з ТОВ «Васеньов Інжиніринг» на 9,35 мільйона гривень. А технічний нагляд буде здійснювати ТОВ «Ік-Проект» за 5,22 мільйона гривень. На обох тендерах замовлення забрали без конкуренції.

Київська компанія «Васеньов Інжиніринг» зареєстрована у квітні 2023 року в житловому будинку та належить Олегу Васеньову. Як пише НГ, раніше цього року фірма «натендерила» 4,40 мільйона гривень, найбільше — в нинішнього замовника.

Зараз «Охматдит» планує в межах інженерно-консультаційних послуг замовити Васеньову «консультації з питань залучення підрядних організацій». Видання зазначає, що Олег Васеньов — той самий експерт, якому «Охматдит» одразу замовив технічне обстеження постраждалого корпусу.

«Також Васеньов склав дефектний акт з обсягами необхідних робіт, у якому одразу було вказано завищені обсяги для конкурсу благодійного фонду “Охматдиту”. Бо в конкурсі вимагалось замінити все фасадне облицювання, тоді як уламки ракети зруйнували далеко не всі декоративні плити ззовні», — пише видання.

Раніше в «Охматдиті» пояснювали, що вартість послуг інженера-консультанта визначає сертифікований фахівець на підставі кошторисних норм. А вказані цифри — граничні. Тобто якби у підсумку обсяг робіт і відповідно їхня вартість були меншими, сторони мали б укласти додаткову угоду щодо зменшення договірної ціни.

Технічний нагляд у виконанні ТОВ «Ік-Проект» передбачатиме, зокрема, проведення перевірок відповідності обсягів та якості виконаних будівельних робіт, проєктно-кошторисної документації. За даними НГ, цей консорціум також здійснюватиме технічний нагляд за капітальним ремонтом шляхопроводу в Київській області, який виконує турецька компанія за 444,24 мільйона гривень. З 2016 року «Ік-Проект» «натендерив» 43,36 мільйона гривень, найбільше — в департаменті інфраструктури Херсонської ОДА.

Нагадаємо, журналісти проєкту «Наші гроші» з’ясували, що тендер на відбудову «Охматдиту» виграла компанія «Буд-технолоджі», яка погодилася виконати роботи за набагато вищою ціною, ніж інші учасники торгів, організованих благодійним фондом «Охматдит» (не самою лікарнею).

Серед 14 компаній, які подали свої пропозиції на тендер, «Буд-технолоджі» була третьою серед тих компаній, які виставили найвищі ціни. Так, вона висловила готовність виконати роботи за 307 мільйонів гривень. Водночас інші учасники тендеру пропонували зробити це значно дешевше — від 42 до 286 мільйонів. Крім того, у пропозиції компанії «Буд-технолоджі» виявили деякі інші проблеми.

Міністр охорони здоров?я Віктор Ляшко заявив, що правоохоронці додатково перевірять тендер на відбудову «Охматдиту». А згодом оголосив, що тендер благодійного фонду скасують і проведуть новий.

Для відновлення дитячої лікарні «Охматдит» після російського удару загалом зібрали допомогу приблизно на 1,6 млрд гривень. У МОЗ запевнили, що наразі не витрачено жодної копійки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, лікарня
В тему

Останні матеріали