2 Серпня 2024
Новини

«Укрзалізниця» презентувала «дитячий вагон»

«Укрзалізниця» презентувала «дитячий вагон»

«Укрзалізниця» відкриває продаж квитків на перший дитячий купейний вагон.

Про це повідомила пресслужба компанії-перевізника.

Дитячий купейний вагон курсуватиме в складі поїзда №15/16 Харків — Ясіня з 8 серпня. Він оснащений у такий спосіб, щоб найменшим пасажирам від 0 до 8 років та їхнім батькам було комфортно, безпечно та цікаво в дорозі, зазначає УЗ.

У процесі модернізації у вагоні встановили низку «сучасних рішень, які зроблять подорож батьків із дітьми більш комфортною» — від дитячих манежів до сповивальних столиків у вбиральні. Як такий вагон виглядає всередині, в «Укрзалізниці» поки не розкривають.

Квитки на цей вагон доступні для придбання виключно через мобільний застосунок «Укрзалізниці». Вагон має маркування «Дитячий» у застосунку, щоб батьки, які подорожують з маленькими дітьми, могли обрати поїздку саме в цьому вагоні.

Вартість квитка аналогічна вартості купейних квитків аналогічного класу в тому самому поїзді. Нагадаємо, що діти до 5 років включно подорожують поїздами «Укрзалізниці» безплатно й не потребують окремого квитка.

Роботи з модернізації цього вагона тривали близько пів року. Уже 8 серпня він вирушить у свій перший рейс символічним маршрутом, який поєднує схід та захід України та регулярно перевозить групи дітей з Харківщини на відпочинок у горах.

Дитячий вагон спроєктували за ініціативи «Укрзалізниці» в колаборації з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за фінансової підтримки уряду Бельгії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: діти, потяги, укрзалізниця, Україна
В тему

Останні матеріали