Сьогодні, 08:42
Новини

Спотворена хода, маскування й спільники: що відомо про вбивцю Фаріон

Спотворена хода, маскування й спільники: що відомо про вбивцю Фаріон

Щонайменше місяць готували вбивство мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон.

Чоловік, який є головним підозрюваним, діяв професійно та міг мати спільників. Про це пишуть «Суспільне» та «24 канал» із посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Правоохоронці стверджують, що окуляри й капелюх, які носив підозрюваний, він навмисно обрав для маскування. Також він мав невелику сумку, де могла бути зброя. На камерах чоловіка вперше зафіксували 11 липня — у двір Фаріон він приходив щодня, окрім суботи й неділі.

Наразі основною версією, за даними джерел «24 каналу», є замовне вбивство. Правоохоронці досліджують записи з відеокамер і вивчають одяг та поведінку підозрюваного — у нього була нетипова хода.

Там також зазначають, що підозрюваний чоловік — «професіонал, не та людина, яка вперше взяла в руки зброю». Він прорахував усі варіанти розвитку подій і вистрілив у мовознавицю, коли в мікрорайоні не працювали камери. Крім того, у нього могли бути спільники.

Мешканці будинку загиблої розповіли, що протягом кількох тижнів бачили підозрілого молодика, який від ранку до вечора сидів на лавці неподалік. Глава МЗС Ігор Клименко сказав, що про цього хлопця поки що нічого невідомо, проте він справді кілька днів перебував поблизу будинку у визначений час і, ймовірно, є нападником.

У соціальних мережах публікували фотографії хлопця, які згодом оприлюднила поліція. Мешканці також звертали увагу на те, що молодик, який сидів неподалік їхнього будинку, носив панаму та окуляри, а також був одягнений у кофту з довгими рукавами, попри спеку.

Також у мережі ширилося ще одне фото нібито підозрюваного в убивстві Фаріон, проте ця інформація виявилася неправдивою.

Нагадаємо, поліція 19 липня о 19:30 отримала повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу — нею виявилась Ірина Фаріон. Саме там жила мовознавиця.

Її шпиталізували з вогнепальним пораненням голови. Медики встигли провести операцію первинної хірургічної обробки рани голови, жінка перебувала у глибокій мозковій комі та на штучній вентиляції легень. 60-річна громадська діячка померла після 23:00 — у неї не витримало серце.

Справу розслідують за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі. Як імовірні версії вбивства слідчі розглядають громадсько-політичну діяльність Фаріон та особисту неприязнь до неї.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вбивство, львів, українська мова
В тему