Сьогодні, 14:59
Новини

Що Зеленський сказав про ситуацію із втратами України на війні

Що Зеленський сказав про ситуацію із втратами України на війні

В українському війську на шістьох-вісьмох поранених на фронті припадає один убитий, тоді як у російській армії – помирає кожен другий-третій поранений.

Про це президент України Володимир Зеленський повідомляє в інтерв’ю BBC.

Згідно з його словами, втрати серед українських військових останнім часом лише зростають.

«Я знаю, скільки людей ми втрачаємо щодня, для мене це дуже болюче і важливе питання. Я кожного дня, на жаль, бачу ці зміни, і вони не в позитивну сторону. Менше не стає. Я зараз не можу вам сказати цю кількість, тому що є такий момент – ми не хочемо, щоби росіяни знали всю інформацію», – сказав глава держави.

При цьому він додав, що різниця у співвідношенні між вбитими та пораненими в українській та російській армії дуже різниться.

«Якщо у нас один вбитий на 6-8 поранених, то у них вбитий кожен третій чи другий. Тобто вони не борються за виживання своєї людини, а залишають його на полі бою», - сказав глава держави.

На питання, як довго ще Україна може зазнавати таких втрат, Зеленський відповів, що їх треба максимально мінімізувати, але тривалість боротьби залежить від різних факторів.

«Це залежить від морального духу військових, від морального духу цивільних і єдності між цивільними та військовими в Україні, і це залежить від єдності Заходу. І ми можемо боротись до перемоги, але якщо тільки всі ці елементи будуть працювати разом», - сказав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир зеленський, війна з Росією
В тему