19 Липня 2024
Новини

У Львові жінці видалили пухлину розміром з черево

У Львові жінці видалили пухлину розміром з черево

У Львові медики видалили велетенську кістому яєчника молодій жінці.

Пухлина мала 9 літрів рідини всередині, а довжиною була аж із чверть метра. Про це повідомило Перше медичне об'єднання Львова.

Як розповіли медики, пацієнтці 28 років і вона зі Львова. Протягом пів року молода жінка бачила, як змінюється і росте її живіт. Водночас в інших частинах тіла вона зовсім не погладшала. На аномалію звернули увагу родичі та вмовили звернутися до лікаря.

Під час обстеження медики виявили величезний новоутвір розміром 20 на 25 см. Він займав уже всю черевну порожнину пацієнтки.

Як визначили лікарі, це була кістома — доброякісна пухлина, що утворюється з епітелію яєчника. По суті, це капсула, що заповнена всередині рідиною. Такі утвори дуже стрімко ростуть і можуть перетворюватися на злоякісні. Єдине можливе лікування — видалення пухлини.

Медики видалили кістому через три розрізи по півтора сантиметра кожен і забрали з неї ціле відро рідини. А потому видалили й саму капсулу — вона важила аж 1,5 кг.

Молоду жінку виписали додому вже на другу добу після операції. А медики закликають пацієнток не нехтувати своїм здоров’ям.

«Профілактика завжди краща за лікування. Тому для попередження будь-яких ризиків важливо пам’ятати про регулярні огляди. На жаль, лише 25-30% жінок проходять щорічний профогляд в акушер-гінеколога. І часто причина цьому — вагітність і пологи, а не своєчасна турбота про власне здоров’я», — сказала Оксана Непийвода, завідувачка гінекологічного відділення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, жінки, лікарня
В тему