Сьогодні, 10:49
Новини

Що прикордонники кажуть про інформацію щодо спроби росіян прорвати кордон на Сумщині

Що прикордонники кажуть про інформацію щодо спроби росіян прорвати кордон на Сумщині

Інформацію щодо спроби російських диверсійно-розвідувальних груп прорвати кордон у Сумській області прокоментували в Державній прикордонній службі.

Там зазначають, що за останній час прориву кордону не було. Про це в коментарі hromadske розповів речник ДПСУ Андрій Демченко.

За його словами, певна активність ворога на прикордонні все ж зберігається, а втім, вона значно менша, ніж це було раніше.

Демченко також виокремив завдання, які можуть ставити собі російські ДРГ на цьому напрямку. Це, зокрема, встановлення місць перебування українських військових чи здійснення диверсійних дій, направлених на ураження Сил оборони.

«Цю загрозу наші воїни добре розуміють, тому роблять все необхідне, щоб упереджувати спроби заходу диверсантів, вчасно їх викривати та, звісно, вибивати з території України», — наголосив речник Держприкордонслужби.

Раніше в мережі ширилася інформація про спробу росіян прорвати кордон на Сумщині в напрямку сіл Чуйківка, Рожковичі та Ситне. Заявлялося, що після тривалої артпідготовки російська ДРГ зайшла на територію України, однак окупантів вдалося вибити.

За даними Генерального штабу ЗСУ, на кордоні з Чернігівською та Сумською областями окупанти зберігають військову присутність, обстрілюють населені пункти з території рф, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність проти України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прикордонники, війна з Росією, суми
В тему

Останні матеріали