Сьогодні, 17:56
Новини

Електронне бронювання в «Дії»: як воно працює

Електронне бронювання в «Дії»: як воно працює

Через портал «Дія» тепер доступне електронне бронювання військовозобов'язаних працівників.

Скористатися новим сервісом матимуть змогу керівники критично важливих для економіки України підприємств. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як працює електронне бронювання:

  • керівники держустанов, компаній надають списки військовозобов'язаних на бронювання. Заява має бути з електронним підписом;
  • система онлайн перевіряє чи є підприємство критично важливим, чи офіційно працевлаштований працівник, чи є дані працівника є в реєстрі «Оберіг»;
  • «Дія» надішле повідомлення керівнику про результат розгляду протягом доби.

У разі позитивної відповіді у заброньованого співробітника оновиться інформація у додатку «Резерв+». Також виписку про бронювання можна буде завантажити на порталі та за необхідності роздрукувати. Якщо буде відмова, керівник отримає в електронному кабінеті докладне пояснення причин.

«Раніше бронювання працівника тривали тижнями: роботодавець збирав папери, підписи та чекав на результат. Ми автоматизували всі можливі процеси, прибрали людський фактор та зробили процес прозорим і швидким. Під час бета-тестування перевірили, як працює сервіс, весь процес електронного бронювання триває до години. Зараз сервіс доступний для критично важливих підприємств, далі працюватимемо над розширенням категорій підприємств», – розповів Федоров.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему