Сьогодні, 13:57
Новини

У «Дії» буде видно штраф за неоновлені

У «Дії» буде видно штраф за неоновлені

У застосунку «Дія» за невчасно оновлені військово-облікові дані можна буде дізнатися про штраф.

Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в етері «Радіо Свобода».

За його словами, про штраф за неоновлені дані дізнаватимуться «так само як і про штраф за перевищення швидкості» — зокрема, в застосунку «Дія».

Водночас Лазуткін наголосив, що не всіх тих, хто досі не оновив дані, відразу будуть штрафувати. Він каже, що для цього потрібна певна процедура, яка може займати від трьох місяців до року.

Нагадаємо, у ніч з 16 на 17 липня закінчився термін оновлення військово-облікових даних. Утім, оновити їх можна і після завершення терміну, однак за це вже передбачені штрафи.

Крім того, після завершення 60-денного терміну оновити дані можна буде через застосунок «Резерв+», який доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market, а також у ТЦК та СП. Водночас у ЦНАПах зробити цього вже не можна.

За неоновлення своїх даних людині загрожує штраф від 17 до 25,5 тисячі гривень. Скільки саме доведеться сплатити — визначатимуть працівники ТЦК, які розглядатимуть кожну таку справу про адміністративне правопорушення, — зазначив hromadske військовий адвокат Віталій Савко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: штрафи, війна з Росією
В тему