11 Липня 2024
Новини

Скільки тисяч штрафів виписали на Волині за порушення військового обліку

Скільки тисяч штрафів виписали на Волині за порушення військового обліку

На Волині від початку повномасштабного вторгнення рф до виконавчої служби спрямували понад 2 тис. штрафів за порушення правил військового обліку.

Про це повідомляє misto.media з посиланням на пресофіцерку Волинського ТЦК та СП Уляну Кравчук.

Йдеться саме про ті штрафи, яких не сплатили вчасно, тобто, згідно з чинним законодавством, протягом 15 днів. У такому разі ТЦК та СП передає їх до виконавчого органу для примусового стягнення. Постанову про це надсилають за місцем проживання, роботи або за місцеперебуванням майна порушника. При цьому накладають подвійну суму штрафу, кошти та/або майно можуть арештувати для погашення боргу.

За порушення правил військового обліку у законодавстві наразі передбачений штраф від 17 тис. грн до 25 тис. грн для фізичних осіб. Але не усі сплачують цю суму вчасно, тож з боржників примусово стягують накладені штрафи.

Загалом в Україні впродовж повномасштабного вторгнення відкрили понад 24 тис. таких проваджень. Дізнатися про них можна в Автоматизованій системі за прізвищем та ім’ям.

Військовозобов’язані повинні оновити свої облікові дані до 16 липня. Це можна зробити безпосередньо в ТЦК та СП за місцем реєстрації чи проживання, ЦНАПі або через мобільний застосунок «Резерв+».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, штрафи, війна з Росією, військкомат
В тему