11 Липня 2024
Новини

Ексголову Верховного суду Князєва виявили поблизу кордону з Румунією

Ексголову Верховного суду Князєва виявили поблизу кордону з Румунією

На контрольному посту у Закарпатській області поблизу кордону з Румунією прикордонники виявили ексголову Верховного Суду Всеволода Князєва, якого підозрюють в отриманні хабаря в особливо великому розмірі. 

Про це повідомило джерело hromadske.

Князєв їхав в автівці як пасажир. Як розповів наш співрозмовник, про це вже проінформували поліцію та ТЦК. Раніше журналіст Віталій Глагола писав, що прикордонники затримали Князєва в селі Солотвино за 1 км від кордону з Румунією. Журналіст також заявляв, що ексглава Верховного суду нібито перебуває у відділі прикордонної служби, однак цю інформацію спростували.

Князєв у коментарі «Бабелю» заявив, що на блокпості перевірили документи та попросити проїхати до відділу. 

«Після ретельної перевірки документів зв'язалися з НАБУ і з'ясували, що до мене немає претензій. Після цього я залишив відділ прикордонної служби. Наразі перебуваю на Закарпатті і планую продовжити відпочинок. За наказом Верховного суду перебуваю у відпустці», — розповів він.

Нагадаємо, 27 травня Вищий антикорупційний суд продовжив термін дії обов’язків, накладених на ексголову Верховного Суду Всеволода Князєва, а також звільнив його від обов’язку носити електронний браслет.

Нагадаємо, в травні 2023 року САП та НАБУ повідомили про викриття «масштабної корупції» у Верховному Суді. Правоохоронці оголосили голові ВС Всеволоду Князєву та його спільнику-адвокату підозри в отриманні хабаря.

За даними слідства, між керівництвом Верховного Суду й людьми, які хотіли «розв'язати питання» в суді, працювало посередником адвокатське об'єднання. Слідчі зафіксували низку контактів одного з власників цього об'єднання із власником фінгрупи «Фінанси та кредит» (співголовою цієї групи називають Костянтина Жеваго).

Зокрема, Велика палата ВС розглядала справу щодо права власності 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату Ferrexpo. Своїм рішенням 19 квітня орган залишив зазначені акції пов'язаним із Жеваго компаніям. Сам бізнесмен заперечив, що він причетний до хабаря голові чи суддям Верховного Суду.

15 травня 2023 року правоохоронці зафіксували «на гарячому» передання другої частини хабаря, тоді ж і затримали Князєва й адвоката. А втім, у САП казали, що гроші знайшли ще в деяких інших суддів Великої палати Верховного Суду.

Пленум Верховного Суду висловив недовіру голові ВС Всеволоду Князєву і через це достроково припинив його повноваження як очільника суду. А Вища рада правосуддя дала згоду на тримання його під вартою. Вже у січні 2024 року Князєв вийшов з-під варти під заставу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, хабар, суд, закарпаття, Корупція, прикордонники
В тему