10 Липня 2024
Новини

В Україну не пустили депутата з Німеччини: чому

В Україну не пустили депутата з Німеччини: чому

Голову фракції лівих у Бундестазі Серена Пеллмана, який виступав проти підтримки України, затримали на кордоні і депортували до Польщі.

Про це повідомив Пеллман у соцмережі X.

За його словами, він «шокований і розлючений» тим, що його не впустили в Україну, попри те, що його візит начебто підтримало німецьке посольство та Міністерство закордонних справ.

Він пов’язав відмову у в’їзді зі своєю «прихильністю до негайного припинення вогню, мирного врегулювання і заборони експорту зброї». За словами німецького депутата, цей інцидент демонструє «жахливу картину фундаментальних прав» в Україні та «підживлює» його сумніви.

Німецьке видання Spiegel із посиланням на коментар фракції лівих для агентства dpa пише, що 9 липня Пеллмана і двох його співробітників затримали на львівському вокзалі на понад дві години «без пояснення причин», а тоді депортували до Польщі.

«Мабуть, існує список громадських діячів, які зайняли критичну позицію, і їм більше не дозволено в'їзд в Україну», — припустив депутат.

Тим часом у німецькому МЗС розповіли, що їм відомо про інцидент із Пеллманом і що там перебувають у контакті з депутатом й українською владою, пише Tagesspiegel.

До слова, німецькому депутатові неодноразово закидали проросійську позицію. Ще у 2021 році він з’являвся разом із тодішнім генеральним консулом росії Андрієм Дроновим на заході Лівої партії в Лейпцигу.

А після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, у квітні 2022 року Пеллманн поширював російську пропаганду про те, що Німеччина з 2014 року «активно виступає на боці сил ескалації на Заході» і що влада в Києві є «правонаціоналістичною».

Тим часом сам депутат наголошував, що відвідував росію лише один раз — у 2018 році під час приватної поїздки з матір’ю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, німеччина, Україна, митниця
В тему