9 Липня 2024
Новини

Держава відбудує «Охматдит»

Держава відбудує «Охматдит»

На першочергові відновлювальні роботи в «Охматдиті» Уряд спрямував 100 мільйонів гривень та обіцяє повністю відбудувати дитячу лікарню, пошкоджену російським ракетним ударом.

Про це повідомив прем‘єр-міністр Денис Шмигаль.

Він повідомив, що Міністерство охорони здоров'я, Мінекономіки та Мінфін одразу після трагедії отримали вказівку опрацювати питання щодо виділення коштів для відновлення і допомоги постраждалим.

Крім того, кожній родині з дітьми, яка постраждала від російської атаки на лікарню, разом із ЮНІСЕФ буде виділена допомога розміром 10 800 гривень на кожного члена родини. Президент Володимир Зеленський поставив завдання якнайшвидше знайти локацію для переїзду лікарів і маленьких пацієнтів зі зруйнованих та пошкоджених корпусів.

«Такі локації вже знайдені. Це Київські обласні клінічні лікарні №1 та №2. Надаємо відповідне доручення про початок переміщення. Важливо, щоб на новому місці діти отримали весь необхідний комплекс медичних послуг», — наголосив Денис Шмигаль.

Він також подякував усім, хто відгукнувся на збір коштів на користь «Охматдиту» через платформу United24.

«Буквально за кілька годин вдалося зібрати 100 мільйонів гривень. Ці ресурси також підуть на відновлення лікарні. Українці вкотре показали, що таке солідарність та емпатія. Дякую кожному та кожній», — сказав прем’єр-міністр.

Нагадаємо, зранку 8 липня війська рф здійснили масований ракетний обстріл України. Сили оборони збили 30 із 38 ракет окупантів. 

росіяни, зокрема, поцілили в дитячу лікарню «Охматдит» — російський удар припав на токсикологічний корпус, де діти отримували діаліз. У момент, коли російська ракета влучила в лікарню, там перебували 627 дітей.

Зокрема, постраждали 10 хірургічних відділень, 5 онковідділень, 2 соматичні відділення, інтенсивна терапія, 2 реанімації, операційні блоки, відділення радіології та променевої терапії, а також частина онкогематологічної лабораторії — єдиної в країні.

Одразу ж після удару до лікарні прибували небайдужі, які допомагали розбирати завали, приносили воду та їжу. «Укрзалізниця» повідомила, що разом із київським залізничним вокзалом прихистять і відвезуть куди потрібно всіх прибулих пацієнтів «Охматдиту».

United24 та monobank відкрили збір на 100 мільйонів гривень для дитячої лікарні, до якого вже долучилися великі бізнеси. Окрім того, Німеччина оголосила, що прийме на лікування хворих дітей з «Охматдиту».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, лікарня
В тему